(baby&) Peuter Yoga bij Mama Lokaal Abcoude

Uitgelicht

19 okt
 • 10:00
 • Bibliotheek Abcoude - Broekzijdselaan 46 b 1391XL ABCOUDE
 • gratis

Deze ochtend kan je samen met je baby, peuter of kleuter op een speelse (en verantwoorde) manier yoga beoefenen. We zullen rustgevende maar ook activerende yogaoefeningen doen, maar ook ademhalingsoefeningen en verschillende manieren om je zintuigen te stimuleren.

Yoga heeft een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert de motorische vaardigheden, een goede lichaamshouding het geeft een goede weerstand en stimuleert de werking van spieren, organen en de bloedsomloop. Maar het gaat bij yoga niet alleen om de fysieke kant. Doordat bij de peuteryoga ook de ademhaling, het aanraken door speelse massage oefeningen, en de zintuigen betrokken worden, wordt de peuter in zijn hele wezen aangesproken. Ook de mentale en emotionele facetten komen aan bod. Daardoor zie je verbetering in:

 • Het zelfvertrouwen
 • Het zelf bewust zijn
 • Het concentratievermogen
 • De emotionele groei

En dat maakt het doen van yoga zo bijzonder! Je wordt lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger. En door al jong met yoga te beginnen, leg je een goede basis voor een gezond en evenwichtig leven.

Peuters ontdekken heel actief en bewegelijk de wereld. Door yoga komen peuters meer in contact met zichzelf en hun innerlijke wereld. Dat maakt ze beter bestand tegen de – soms ingewikkelde – buitenwereld. Peuters vinden het heerlijk om in bepaalde houdingen te staan, te ontdekken en na te bootsen. Ook door middel van bekende liedjes en spelletjes blijft de peuteryoga speels en biedt het vele mogelijkheden om mee te kunnen doen. Het maakt niet uit of je lenig bent of ervaring. Ieder mag op zijn eigen manier mee doen.

De yoga is vanaf ongeveer 2 jaar geschikt, maar sommige houdingen, liedjes en spelletjes kan je al eerder doen. Kom het uitproberen

Je kan yoga zo vaak doen als je wilt. Je kan bij het wakker worden een paar oefeningen doen, bijvoorbeeld de groet aan de zon, zodat je fit en vrolijk de dag begint en ook voor het slapen gaan zijn er geschikte oefeningen om de dag prettig af te ronden en rustig te kunnen gaan slapen. Ook door de dag heen biedt het heel veel mogelijkheden. Hebben de peuters veel energie, laat ze brullen als een leeuw, springen als een aap, en daarna weer tot rust komen als een konijn in zijn holletje……

Mama Lokaal

Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke woensdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Het Mama Lokaal wordt georganiseerd door een team moeders en is gratis en reserveren is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen. Voor vragen of informatie kun je mailen naar: drv@ouderslokaal.nl

woensdag, oktober 19, 2016 - 10:00
woensdag, oktober 19, 2016 - 11:30

Activiteiten

16 okt
18 okt

Mama Lokaal Mijdrecht

 • 18/10/2019
 • Gratis
25 okt

Mama Lokaal Mijdrecht

 • 25/10/2019
 • gratis
30 okt

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking