Bouwdorp DRV 2019

Uitgelicht

19 aug
  • 10:00
  • Bowlingcentrum Mijdrecht, Ontspanningsweg 1
  • € 25,00

Bouwdorp DRV 2018 was wederom een groot succes!. Ook dit jaar willen we er weer een onvergetelijke week van maken voor de kinderen in De Ronde Venen. Ouders Lokaal doet dit in samenwerking met Tympaan-De Baat, waarbij ouders participeren om deze week mogelijk te maken. De zevende editie van Bouwdorp DRV wordt van maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus georganiseerd op het terrein bij Bowlingcentrum Mijdrecht en het zwembad de Veenweide (Ontspanningsweg 1).

Een weeklang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van hartenlust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Ook dit jaar kent Bouwdorp weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje. Vrijdagmiddag sluiten we de week af. Het Bouwdorp wordt dan opengesteld voor publiek. De hutten bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp.

Educatief
De kinderen van Bouwdorp DRV zullen naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan. Aan het begin van de Bouwdorpweek worden er teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen waarmee ze bijvoorbeeld luxer materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes!  Wij kunnen uit ervaring nu vertellen dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met geld. Er is vorig jaar heel wat onderhandeld en er ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen!

Aanmelden/Kaartverkoop
De Kaartverkoop heeft op zaterdag 25 mei jl. plaatsgevonden. Wij hanteren op dit moment een reservelijst. Mocht je hiervoor in aanmerking willen komen dan dien je dit formulier ingevuld met een duidelijk handschrift (voorzien van een handtekening) te sturen naar info@ouderslokaal.nl. Je kunt BouwdorpDRV ook volgen op Facebook ‘BouwdorpDRV’. Voor vragen en/of meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl 

Wil je ons komen helpen?
Bouwdorp is alleen mogelijk door de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers.  Kom je ons helpen? Je kunt je hier aanmelden als vrijwilliger. Kom je je maatschappelijke stage lopen? Klik dan hier om je aan te melden.

maandag, augustus 19, 2019 - 10:00
vrijdag, augustus 23, 2019 - 14:00

Activiteiten

6 mei

Even sparren over je gezinsbalans of opvoeding?

  • 06/05/2020
  • Gratis na aanmelding
23 sep
24 sep

Workshop Cyberpesten

  • 24/09/2020
  • Grais na aanmelding
30 sep

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat